Proiectul pentru realizarea DX București – Târgoviște, ca factor de bază în sporirea eficienței economice a rețelei de transport din România și în transformarea municipiului Târgoviște într-un oraș competitiv, a intrat într-o nouă etapă, și anume faza studiului de prefezabilitate.

„Este un moment important pentru Dâmbovița. Vreau să pornim cu dreptul în acest proiect. Am scos la licitație studiul de prefezabilitate. I-am invitat la Târgoviște pe primarii localităților ce ar putea fi intersectate de Drumul Expres București – Târgoviște pentru a-și spune punctul de vedere. Avem 4 trasee posibile și, prin analize comparative succesive, vom rămâne cu varianta cea mai potrivită. Vă mulțumesc pentru prezență și pentru sprijin tuturor!”,a declarat astăzi, 17 martie 2022, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, președintele Corneliu Ștefan.

Proiectul prevede ca fiecare dintre cele 4 variante de traseu, în lungime de aproximativ 60 km, să pornească din drumurile radiale ale Autostrăzii A0, în prezent aflată în dezvoltare, și să ajungă la Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște.

 

Drumul Expres București – Târgoviște, în etapa studiului de prefezabilitate. Patru variante de traseu, în lungime de 60 km

Lasă un răspuns